Menu

Cultuur & Natuur

Cultuur en/of -natuurliefhebber? Dan heeft Drenthe u genoeg te bieden. De provincie Drenthe is de oerprovincie van Nederland en heeft een rijke geschiedenis vol met indrukwekkende verhalen. Ontdek de sporen van de ijstijd met het Hunebedmuseum, of laat je inspireren door topstukken bij verschillende musea. Reis door de tijd naar het eeuwenoude dorp Orvelte, of maak een wereldreis in één dag door de werelden in Wildlands. Ook kunt u een wandeling maken vanuit het indrukwekkende kamp Westerbork, waar u door het bos en langs de rand van het bos om het kamp wordt geleid.

Geniet u liever van de schoonheid van de natuur? Wandel via natuurpaden of door prachtige natuurparken zoals de Drentsche Aa, door een eeuwenoud landschap van heide, bossen en kleurrijke hooilanden.

Omgeving overzicht

Musea

Voor de cultuurliefhebber of degene die op zoek is naar de geschiedenis van Drenthe, zijn er genoeg culturele activiteiten te beleven. Ga een dagje weg naar één van de vele musea, om prachtige kunstobjecten en archeologische topstukken te bewonderen!

Natuur

Geniet u graag van de Natuur? 

Drenthe heeft een prachtige natuur die op verschillende plekken bewonderd kan worden via prachtige natuurpaden en nationale parken waar u kunt genieten van de heide, bossen, kleurrijke hooilanden en kronkelende beekjes.

Steden & Dorpen

Omringende dorpen en steden bieden een unieke ervaring door de grote historie die er tot op de dag van vandaag te bewonderen is.

Neem bijvoorbeeld het monumentale dorp Orvelte, waar het lijkt alsof u een reis terug in de tijd maakt! 

Landgoed Börkerheide