Menu

Musea

Qua musea zijn er het Drents museum in Assen, het gevangenismuseum in Veenhuizen en het Hunebedmuseum in Borger. Het Drents museum vertelt u verhalen over kunst, archeologie en geschiedenis. Ze hebben vele topstukken, waaronder schilderijen van Van Gogh en een Romeinse goudschat. Wilt u naar een museum dat u aan het denken gaat zetten? Het gevangenismuseum in Veenhuizen vertelt u verhalen over normafwijkend gedrag waardoor u op een andere manier gaat kijken naar de vrijheid waarin we leven. Bent u eerder nieuwsgierig naar geschiedenis van de mens, dan is het Hunebedmuseum in Borger de perfecte plek om te zien hoe de Hunebedbouwers duizenden jaren geleden woonden en leefden.

Verder kunt u de prachtige beeldentuin in Gees bewonderen, waar kunst en natuur samenkomen, of het indrukwekkende Herinneringscentrum Westerbork bezoeken die u via verhalen de geschiedenis vertelt van het kamp.

Maar er is zoveel meer te beleven. Wij hebben een uitgebreide folderstelling met allerlei informatie over wat hier te doen is.

Omgeving overzicht

Landgoed Börkerheide