Menu

Steden & Dorpen

In omringende dorpen en steden is er ontzettend veel te beleven waardoor het zeker de moeite waard is om ze te bezoeken! Eén van de mooiste dorpen van Nederland is het nabijgelegen oerdorp van Drenthe: Orvelte. Het monumentale dorp is een echt 19e eeuws authentiek dorp met historisch verleden enerzijds, en een hedendaags leven in nostalgische sferen anderzijds.

Het dorp is in de 10e eeuw ontstaan en heeft door de eeuwenoude boerderijen en straten met oude klinkers een unieke sfeer waardoor het lijkt alsof u eeuwen terug gaat in de tijd! In Orvelte is alle seizoenen iets te beleven vanwege de diverse activiteiten en evenementen die gedurende het hele jaar worden georganiseerd.

Maar vergeet Westerbork niet. Dit is een gezellig brinkdorp met alle voorzieningen voor handen. En dat op loopafstand van Landgoed Börkerheide. Veel leuke restaurantjes en winkeltjes en het hele jaar door veel aktiviteiten. 

En op 20 minuten autorijden is Assen zeer de moeite waard met een ruim winkelbestand, en voor als het minder weer is ook een groot deel overdekt.

Op een half uurttje rijden is er natuurlijk Groningen. Een geweldige stad die met recht "de trots van het Noorden" wordt genoemd. Of wel het Amsterdam van het Noorden. Hier raak je niet gauw uitgekeken. Gezelligheid, cultuur en historie zijn de grote kenmerken van deze stad.

Omgeving overzicht

Landgoed Börkerheide