Eén zwaluw maakt nog geen....

Eén zwaluw maakt nog geen….

 

Wat een prachtig weer afgelopen week!

 

Gelukkig waren er deze week nog genoeg klusjes op het terrein te doen, van het omzagen van een oude eik (die al jaren aan de rand van de sloot stond, maar nu dreigde om te vallen), tot het leggen van drainage langs het karrespoor, om het vale wit van de winter om te zetten in een heerlijke bruine kleur!

 

Heel langzaam, maar deze week o zo snel, ontwaakte alles… Kikkers die weer kwaken, kleine visjes die weer tussen het nieuwe en oude riet zwemmen, eenden die in het water spartelen en de ganzen die vanuit de hoge dennen hun duikvluchten inzetten, om maar te zwijgen van de pracht van de ontluikende bladeren aan de berk, beuk en eik.

 

Tja, en als je dan eventjes staat uit te rusten tijdens werk op het terrein dan hoor je de stilte tussen het gekwetter van de diverse vogels.

 

Om maar even een paar van deze vogels te noemen (die ik wel uiterlijk weet te onderscheiden, maar zeker niet op gezang) zoals de: koolmees, pimpelmees, staartmees, roodborst, kwikstaart, geelgors, mat/glanskop, boomklever en boomkruiper, heggemus, merel, lijster, groenling, boekvink, kraai, ekster, gaai, bonte specht, buizerd, havik, nou ja… noem maar op. Welke vogels zitten hier niet in bos, aan en in het ven of op de heide?

 

En dan plots… uit het niets… één zwaluw laag vliegend over het ven… nee, nog één en nog één… Wel vijf zwaluwen die een prachtige vlucht maken vlak scherend over het water……

 

Als we het spreekwoord moeten geloven dan is de zomer nu écht begonnen!
anwb charme camping, kamperen in de natuur in het bos, langs het ven of op de heide
kamperen met de kinderen in tent, vouwwagen of caravan in de natuur