Het gras van de buren lijkt altijd groener….

Het gras van de buren lijkt altijd groener….

 

Het is prachtig buiten, de bladeren van de bomen in al hun kleuren, van goudgeel tot donkerrood, schitteren in het volle zonlicht. Onze ‘huis’ buizerd met zijn uitgestrekte vleugels draait grote cirkels in de thermiek boven het Landgoed op zoek naar eten. Kraaien achtervolgen hem als hij te dicht in hun ‘territoriale’ buurt komt en maken daarbij een lawaai van jewelste. Konijntjes huppelen heerlijk over het campinggedeelte nu dat helemaal verlaten is, terwijl de verschillende spechten –grote- en kleine bonte, maar ook de groene-, zich onbespied wanen, ze roffelen op de stammen van de bomen en zingen regelmatig hun typische melodie.

De vele eekhoorntjes, die in het voorjaar en zomer te zien waren hebben zich waarschijnlijk al in een soort van winterslaap ondergedompeld, het zijn dieren die wellicht de rust op het Landgoed niet kunnen waarderen, zij vertonen zich niet meer.....

Het is een waar walhalla aan flora en fauna; paddenstoelen schieten uit de grond, zoals het eekhoorntjesbrood, de vliegenzwam, de zwavelkop, het elfenbankje en de oesterzwammen, ze maken het wandelen (honden uitlaten) tot een feest!

Afgelopen week, tijdens onze dagelijkse wandeling door bos en over heide zagen we bij het ven een ijsvogeltje op de tak boven het water zitten. Verstoort door onze komst vloog hij laag over het water om aan de andere zijde van het ven wederom op een tak te gaan zitten. Geweldig! Wat een mooi gezicht, het heldere blauwgroene, maar ook de warme kastanjebruine kleuren in de vlucht, onze dag kon niet meer stuk.

De reeën die zich enige tijd geleden nabij de woning lieten zien hebben toch een andere plek gekozen, wellicht vinden ze de luidruchtige aanwezigheid van Deejay en Storm (onze honden) toch niet prettig (dat geblaf vinden wij ook regelmatig ‘ongehoord’).

Maar onze Belgische vrienden, de Vlaamse gaaien, zijn veelvuldig in de buurt op de grond te vinden, als ze de gevallen eikels oppikken om daarmee naar elders te vliegen terwijl de houtduiven, soms wel meer dan 20, af en aan vliegen en zich tegoed doen aan de vele beukennootjes die dit jaar gevallen zijn.

Het is een heus eldorado is op het Landgoed….

 

Nou ja, niet iedereen denkt daar zo over.

  

Van onze 100 schapen die de heide aan het begrazen waren vonden enkele, tot vervelends aan toe, het gras aan de andere kant van de afrastering veel en veel lekkerder en ‘ontsnapten’ dan ook meerdere keren per dag naar ‘het groene gras’ van de buren.

De schapen hebben dan ook, om echte ongelukken te voorkomen, eerder dan gepland het Landgoed moeten verlaten.

Tja, je kan het niet iedereen naar het zin maken….

anwb charme camping, kamperen in de natuur in het bos, langs het ven of op de heide
kamperen met de kinderen in tent, vouwwagen of caravan in de natuur