Fiets4daagse 2014

Fiets4daagse 2014

 

Wat was het gezellig afgelopen week op het Landgoed!

 

Een aantal gasten had Westerbork dit jaar gekozen als startplaats van de fiets4daagse en hun caravan of tent bij ons neergezet. Arriveerde de ene kampeerder al zondag in de vroege ochtend, de andere kwam maandagavond laat aan, maar allemaal fietsten ze dinsdagmorgen met veel enthousiasme het terrein af om de 40-, de 60 kilometer of zelfs de kidsroute door het Drentse landschap te fietsen.

 

De dinsdag had als thema “Kunst” in zich en de route (40 km) ging dan ook via Bruntinge, Wijster, Spier, Lhee en Beilen weer naar Westerbork. De 60 km rijders hebben daarnaast ook nog Dwingeloo, Geeuwenbrug en Hoogersmilde aangedaan. Er was onderweg en bij de finish volop gezelligheid. In Westerbork met een leuke kunstmarkt met muziek, uiterst gezellig.

 

De woensdagmorgen begon met het gratis ontbijt voor álle peddelaars in de hoofdstraat van Westerbork. Maar liefst 1900 deelnemers werden getrakteerd door de organisatie op een heerlijk ontbijt. Vele vrijwilligers waren voor dag en dauw opgestaan om de gasten te bedienen aan de lange tafels. En ondanks dat het “de dag van nationale rouw” was i.v.m. met het vliegtuigongeluk, was het in een woord “fantastisch”!

 

De kidsroute op deze woensdag (thema Kulinair) ging langs leuke activiteiten. Zo kon je bij bijv. boer Wolbers de melkrobot in werking zien. De rimboetocht bij Staatsbosbeheer en spel- en doe activiteiten in het centrum van Orvelte waren allemaal activiteiten waar volop door de kids aan werd meegedaan. Ook bij Westerbork waren rondom de kerk voor de kids meerdere activiteiten georganiseerd.

 

Donderdag de “Kultuurdag” ging de route in zuidelijke richting en werd Witteveen, Gees, Aalden en Orvelte aangedaan. De 60 km fietsers hadden ook nog de dorpjes Oosterhesselen, Sleen en Wezup op hun route liggen. Overal waren activiteiten voor een ieder georganiseerd en waren er genoeg terrasjes om even te rusten en/of wat te nuttigen.

 

Tja, en dan de vrijdag….. Pluvius had het op onze gasten voorzien. En of je nu de kidsroute, de 40- of de 60 kilometer reed, niemand is gespaard gebleven, natter kon je niet worden. Ontzettend vervelend, niet alleen voor de deelnemers, maar wat te denken voor de organisatoren en vrijwilligers die deze dag weer volop in touw waren en hun activiteiten letterlijk in “het water” zagen vallen. De dag had "Kakafonie" als thema. Als het geluid van de regen op de tent of voortent hiermee bedoeld was, dan hebben ze gelijk gehad...... 

Ondanks dat het einde van de dag de regen opgehouden was en het alweer wat droog was, waren er weinig deelnemers bij de afscheidsbarbecue met "live music". Echt jammer….

 

Toch bleef het blije gevoel de overhand houden. Bij onze avondwandelingen over het Landgoed gedurende de week hebben we veel van onze gasten gesproken en zonder uitzondering waren alle deelnemers uitermate tevreden over de routes, de organisatie, de inzet van de vrijwilligers én het mooie Drenthe!

 

Op de website hebben we een aantal sfeerfoto’s geplaats onder “Fiets4daagse”. Wellicht leuk om deze te bekijken.

 

Wij, Elisabeth en ik, hebben uitermate genoten van de gezellige sfeer onder de gasten op het Landgoed.

anwb charme camping, kamperen in de natuur in het bos, langs het ven of op de heide
kamperen met de kinderen in tent, vouwwagen of caravan in de natuur